Enedna Medical

Magas HMB-, vitamin- és ásványianyag-tartalmú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer, izomerő- és izomtömeg-vesztéssel járó, betegséghez kapcsolódó fehérje-, vitamin- és ásványianyag-malnutríció diétás ellátására.

 • Nagyspektrumú és szerves kötésű miktotápanyagok nagydózisú keveréke.
 • HMB: egy minden korábbinál innovatívabb aminosav-származék.
 • Az egyik legfigyelemreméltóbb vitamin és ásványi anyag lista.
 • Az élettudományok vívmányaival: Q10 és alfa-liponsav.
 • Az életerő megőrzéséért.
 • Dr. Hidvégi Máté biokémikus szakértelmével.

 

Termékinformációk:

 • Nettó tömeg: 252 g (30 napi adag)
 • Javasolt adagolás: napi 2 adagolókanállal
 • NNGYK notifikációs szám: T/3372

19700 Ft

Ár, áfával

gyors HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS

BIZTONSÁGOS ssl fizetés

14 NAPOS visszaküldés

biztonságos összetevők

Leírás

Mi az Enedna Medical?

Javallat: Magas HMB, vitamin és ásványianyag-tartalmú speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer izomerő- és izomtömeg-vesztéssel járó, betegséghez kapcsolódó fehérje-, vitamin- és ásványianyag-malnutríció diétás ellátására.

Az Enedna Medical szedése különösen ajánlott:

 • izomerő- és izomtömeg-vesztéssel járó állapotokban (pl. sarcopenia);
 • betegség miatt fennálló alultápláltság (pl. daganatos betegségek, cachexia) esetén;
 • nyelési nehézség (diszfágia) esetén;
 • sebészeti beavatkozás után, vagy balesetből adódó sebgyógyulás idején;
 • versenysportolók számára, a sportorvos által előírt, a sportsérülésből vagy betegségből való felépülést támogató különleges étrend részeként.

Fontos figyelmeztetések:
Kizárólag orvosi felügyelet mellett használható. Kizárólagos táplálásra nem alkalmas. Parenterálisan nem alkalmazható. Gyermekeknek 3 éves kor alatt nem adható.

Az Enedna Medical vezető komponense a HMB.

A HMB (ß-hidroxi-ß-metilbutirát) a leucin nevű aminosav aktív metabolitja, amely segít az izomfehérje szintézisének támogatásában és az izomfehérje lebomlásának csökkentésében. A HMB-t tartalmazó, magas fehérjetartalmú gyógyászati célra szánt élelmiszereket a izomerő- és izomtömeg-vesztéssel járó, betegséghez kapcsolódó állapotokban ajánlják, így különösen az öregedés, krónikus betegség vagy éhezés során bekövetkező izomvesztés lassítása vagy visszafordítása, a sebgyógyulás és a fizikai funkció javítása céljából.

Az Enedna Medical napi adagja 3 g HMB-t tartalmaz, amely a legtöbb klinikai vizsgálatban alkalmazott napi adagnak megfelelő mennyiség.

Az Enedna Medical formulát kifejezetten úgy alkottuk meg, hogy segítsen megállítani az erőnlét- és izomvesztést olyan betegekben, akiket betegségük miatt malnutríció fenyeget, illetve olyan egészségesekben, akiket sérülés vagy műtét miatt fenyeget az alultápláltság veszélye.

Az Enedna Medical 22 vitamint és nyomelemet tartalmaz (magas dózisban).

A vitaminoknál korszerű, jól hasznosuló formát választottunk: a C-vitaminnál gyomorkímélő, „savmentes“ nátrium-aszkorbátot; a B12-vitaminnál metil-kobalamint; a K-vitamin bevitelhez pedig K1 és K2 vitamint is használtunk. A vitaminok mennyiségét úgy határoztuk meg, hogy az Enedna Medical mellett egyéb multivitamin beszedésére, vagy további C, D, E, K, B vitaminpótlásra ne legyen szükség.

Az Enedna Medical az ásványi anyagok közül a magnéziumot, a rezet, a vasat, a cinket, a szelént, és a krómot szerves kötésű formában tartalmazza. Ezen elemek mennyiségét úgy határoztuk meg, hogy magnéziumból, rézből, vasból, cinkből, szelénből, vagy krómból további pótlásra ne legyen szükség.

Adjuváns antioxidánsok: 60 mg koenzim Q10 és 300 mg alfa-liponsav a napi adagban.

Hatóanyag-tábázat

Vitaminok és ásványi anyagok megemelt adagban.

VitaminokMennyiség a napi adagbanNRV
A-vitamin (béta-karotin)550 μg~ 70%
D-vitamin4000 NE (100 μg)2000%
E-vitamin100 mg~ 830%
K1-vitamin300 μg~ 250%
K2-vitamin190 μg400%
C-vitamin (nátrium-aszkorbát)2000 mg~ 2600%
B1-vitamin (tiamin)2,5 mg225%
B2-vitamin (riboflavin)2 mg~ 140%
B3-vitamin (niacin)315 mg~ 1970 %
B6-vitamin4 mg~ 280%
B9-vitamin (folsav)400 μg200%
B12-vitamin (metil-kobalamin)7,5 mcg~ 300%
B7-vitamin (biotin)100 μg~ 200%
B5-vitamin (pantoténsav)4 mg65%
Ásványi anyagok
Kalcium570 mg~ 70%
Magnézium (szerves)300 mg80%
Vas (szerves)14 mg100%
Cink (szerves)25 mg250%
Réz (szerves)1,25 mg~ 130%
Szelén (szerves)100 μg~ 180%
Króm (szerves)100 μg240%
Molibdén100 μg200%
Bór5 mg
Egyéb aktív összetevők
HMB (β-hidroxi-β-metil-butirát)3000 mg
Alfa-liponsav300 mg
Koenzim Q1060 mg
Kolin50 mg

Az Enedna Medical napi adagja a táblázat szerint megadott mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Egyes vitaminok mennyisége jelentős mértékben meghaladja az NRV szerinti értéket (C-vitamin, D3-vitamin, E-vitamin, K-vitamin). Az Enedna napi adagja már tartalmazza a megemelt magnézium-, cink-, szelén- és krómbevitelhez szükséges mennyiséget.

Biztonságos mennyiség (UL — upper level intake compliance). Az Enedna napi adagja a vitaminokra és ásványi anyagokra meghatározott felső határértéknek (UL) megfelelő, biztonságos mennyiségű hatóanyagot tartalmaz, azaz a termék rendeltetésszerű fogyasztása nem jár a túladagolás kockázatával.

Minőség

Jódmentes. Az Enedna nem tartalmaz jódot, így pajzsmirigy-túlműködésben szenvedők és Hashimoto-betegek is szedhetik. Az Enedna megemelt D3-vitamin- és szeléntartalma miatt további előnyt jelent Hashimoto-betegek számára.

Gyomorkímélő C-vitaminnal. Az Enedna napi adagja a 2000 mg C-vitamint gyomorkímélő, pufferelt formában tartalmazza. Az Enednában lévő nátrium-aszkorbát pH-ja semleges, jól hasznosul, és nincs savanyú ízhatása, így refluxos betegek és savra érzékenyek is szedhetik.

Megemelt — 4000 NE — D3-vitaminnal. Az Enedna Medical napi adagja 4000 nemzetközi egységnek megfelelő, 100 mcg D3-vitamint tartalmaz, így a termék szedése mellett további D3-vitamin kiegészítés nem szükséges.

Ciano-kobalaminmentes B12-vitaminnal. Az Enedna metil-kobalamin formájában tartalmazza a B12-vitamint.

K1- és K2-vitamint is tartalmaz. Az Enedna nemcsak K1-vitamint, de K2 (MK-7)-vitamint is tartalmaz, így kiváltja a K-vitamin készítményeket.

Szerves kötésű ásványi anyagok. Az Enedna Medical a magnézium, vas, réz, cink, szelén és króm nyomelemeket szerves kötésben tartalmazza.

Adagolás

Hogyan kell szedni az Enedna Medicalt?

Az ízesítetlen Enedna Medical instant porból 2 adagolókanálnyi mennyiséget kell naponta elfogyasztani. Az Enedna Medical elkeverhető folyadékban, üdítőitalban vagy krémes állagú ételekben, mint a püré, a joghurt vagy a puding.

Gyomorszondás táplálás esetén is könnyű alkalmazni.

Az Enedna Medical a legtöbb speciális táplálkozási igény meglétekor is szedhető.

Adagolás:
Egészségügyi szakembernek kell megállapítania a beteg szükségleteinek megfelelően. Javasolt adagolás felnőttek számára: napi 1-szer 2 adagolókanállal
(2 adagolókanál = 8,4 gramm). A napi adag két részletben is beszedhető.
Szájon át alkalmazandó.

Gyakori kérdések

Milyen ízű az Enedna Medical?
Az Enedna Medical instant porkeverék ízesítetlen, hiszen ez csak a hatóanyagokat tartalmazza. Az Enednát bármilyen hideg (nem forró) folyadékban fel lehet oldani, a narancslétől a jeges teán keresztül a tejeskávéig. Mivel a termék nem savanyú, ezért joghurtban vagy pudingban is elkeverhető, a tapasztalatok szerint csokoládé ízű pudingban a legfinomabb.

Biztonságos a termék?
Igen. Az Enedna Medical összetételét magas minőségű, kiválóan hasznosuló hatóanyagokból gyártották. Ezek az anyagok, vitaminok, nyomelemek, aminosavak, a táplálkozásunkban található ismert anyagok. Az Enedna Medical előnye, hogy ezeket a hatóanyagokat koncentrált formában tartalmazza.

Mennyi ideig javasolt az Enednát szedni?
Az Enedna Medicalt bármikor elkezdheti szedni. Azt szoktuk javasolni, hogy kezdjen egy 30/60 napos adaggal, minden a következetességen alapul.

Használhatom-e a terméket a kezelések mellett?
Igen. Az Enedna Medical-t kifejezetten úgy állítottuk össze, hogy a kezelések előtt, alatt és azok befejeződését követően, megszakítás nélkül lehessen szedni, minimum 6-12 hónapig, vagy egészen a betegség fennállásáig. Sőt, még azután is, hogy hosszú távon szolgálja az egészségünk. Az Enedna nem helyettesíti a hagyományos orvoslást.

Cukorbeteg, gluténérzékeny, laktózérzékeny stb. vagyok, szedhetem az Enednát?
Igen. Az Enedna Medical cukormentes. Emellett nem tartalmaz adalékanyagokat, ízesítőt, tartósítószert, glutént, laktózt, jódot.

Nyelési nehézségek, vagy tápszonda mellett szedhetők az Enedna Medical?
Igen. Az Enedna Medical egyik legnagyobb előnye, hogy nagyon könnyű szedni. A készítményt szájon át kell szedni, ezért nyelési nehézségek vagy tápszonda mellett is szedhető. 
Az Enedna Medical instant porkeveréket bármilyen hideg italban vagy joghurtban is fel tudja oldani.

Fel kell-e hagynom valamilyen szokással, vagy le kell-e mondanom valamiről?
Nem. Az Enedna Medicalt úgy állítottuk össze, hogy ne kelljen változtatnunk az időbeosztásunkon és ne kelljen lemondanunk a kedvenc ételeinkről. Indítsunk egy 30 napos egészségépítő csomaggal.

A szervezetem bírni fog ennyiféle hatóanyagot?
Igen. Egyfelől az Enednában lévő hatóanyagok jelentős része már most is jelen van a szervezetükben, csak jóval alacsonyabb koncentrációban. Tehát az Enedna készítmény szedésével ezeknek az anyagoknak a megnövelt bevitelét tudjuk biztosítani. Másfelől új hatóanyagokat is be tudunk juttatni, amelyek támogatják az egészségünket és biztonságosan szedhetők.
Az Enedna hatóanyagainak esetleges “túladagolása” nem jár kockázatokkal, viszont a hiányuk gondot okozhat. Adjuk őket az étrendünkhöz, és ugrásszerűen csökkentjük a hiányukból adódó kockázatokat.

Az élelmiszerekből is tudom fedezni ezeket az anyagokat?
Elméletileg, igen. Az Enednában lévő hatóanyagok bevitelét megfelelő táplálkozással is fedezhetnénk, ugyanakkor a legtöbb ember számára egy ilyen diéta megvalósítása (tengeri halak, bio zöldség- és egzotikus gyümölcslevek, távol-keleti gombák fogyasztása) munka és család mellett kivitelezhetetlen, anyagilag pedig megfizethetetlen lenne.

Gyakran fáradtnak érzem magam, így jól jönne az energiatöbblet. Ilyenkor is tud segíteni az Enedna?
Abszolút. Az Enedna nevében az „Ene“ az energiára utal. Az Enedna 60 mg koenzim Q10-et tartalmaz, amely a sejtek energiagyárát, a mitokondrium működését támogatja.
A C-vitamin, a tiamin, a riboflavin, a niacin, a B6-, a B12-vitamin, a pantoténsav, a kalcium, a magnézium, a vas pedig részt vesznek a normál energia termelő anyagcsere-folyamatokban.

Alapvetően egészséges vagyok, de stresszes munkám van. Ebben is fog segíteni az Enedna?
Egyértelműen, igen. A C-vitamin, a tiamin, a riboflavin, a niacin, a B6-, a B12-vitamin, a magnézium hozzájárulnak az idegrendszer normál működéséhez. Az L-karnitin támogatja a kognitív funkciókat. A magnézium, a niacin, a tiamin hozzájárulnak a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
A B12-vitamin, a B6, C, folát, magnézium, niacin, pantoténsav, riboflavin, vas, hozzájárulnak a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. A pantoténsav hozzájárul a normál mentális teljesítményhez. A vas hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához.

Ha további kérdéseim lesznek, lesz, aki válaszol a kérdéseimre?
Igen. A megadott telefonszámon forduljon hozzánk bizalommal. Hívjon bennünket a +36 20 319 0999-es telefonszámon, munkanapokon 10 és 17 óra között.